пʼятницю, 27 квітня 2018 р.

Інфографіка від УІНП(збільшити)

ДО 100-РІЧЧЯ УКРАЇНСЬКОЇ РЕВОЛЮЦІЇ

ЗВІЛЬНЕННЯ КРИМУ І ДОНБАСУ  ВІД БІЛЬШОВИКІВ


Як  відомо з попередніх дописівтериторія Української Народної Республіки була окупована більшовицькими військами. Це трапилося взимку 1917-1918-го років. Також був захоплений більшовиками і Кримський півострів, захоплений Дон, і встановилася радянська влада. Як зазначає УІНП, "сто років тому, як і зараз, Україна зіткнулася з проблемою російської агресії та окупації територій. Прикметно, що в обох випадках збройна інтервенція доповнювалася інформаційною війною."
Однак, впродовж березня-квітня 1918 року українськими підрозділами спільно із союзними німецькими та австро-угорськими військами було звільнено територію Східної і Південної України від більшовиків.
Армія УНР дійшла до східного кордону України, що дозволило встановити на Донбасі українську адміністрацію, розпочати процес відновлення мирного життя та економічного розвитку промислового регіону.
Кримський похід Армії УНР став проявом військової військової звитяги вояків, оперативної майстерності командування,  здатності до реалізації складних військових операцій.
Докладніше
100 років тому війська УНР визволили Білгород. Тоді це була офіційна територія України // матеріали на "Еспресо"

Немає коментарів:

Дописати коментар