середу, 19 квітня 2017 р.

Вітаємо з перемогою!


12 квітня 2017 року відбувся п'ятий міський турнір юних істориків. В ньому приймала участь команда ЕБЛ "Кліо". В запеклій боротьбі нашій п'ятірці істориків (учні 11-А: Кузовов Дмитро, Яковлєва Вікторія та учні 10-А: Касай Анна, Лохматов Олександр, Яцко Роман) вдалося посісти перше місце та стати абсолютним переможцем турніру. 
Дискусія з суперниками із гімназії "Гармонія"
велася по двом актуальним питанням. Перше було присвячене лютневій революції в Російській імперії, сторічний ювілей якої відзначається 2017 року. (Події лютого 1917 року в Росії: народна революція чи змова політичних еліт?)
Інше питання є не менш гострим та злободневеим у зв'язку із сучасним станом українсько-польських відносин. Справа в тім, що в 2017 році відзначаються 70-ті роковини операції "Вісла", останньго акорду в післявоєнних виселенських операціях. Питання до розгляду команд звучала наступним чином: «Операція Вісла»: вияв державної політики чи акт національної помсти?
Інша пара учасників турніру, навчально-виховного комплексу №5 та загальноосвітньої школи №7, змагалися по темам: 
  • Політика Української Центральної Ради у 1917-1918 рр.: спроба збудувати націонал-демократичну чи соціалістичну державу?
  • Шестиденна війна 1967 року: агресія чи превентивна дія?
Проявивши неабияку волю до перемоги, справжній командний дух, вміння вести дискусію, ліцеїсти гідно посіли перше місце.
Матеріали, підготовлені учасниками до турніру, додаюються:

Немає коментарів:

Дописати коментар